Du visar för närvarande SEO Sökmotorer och sökmotoroptimering

SEO Sökmotorer och sökmotoroptimering

Hur hittar man mig på internet

SEO Sökmotoroptimering

Jag har en fantastisk hemsida men nästan ingen besöker mig, vad gör jag för fel? Hur hittar man mig på internet med sökmotoroptimering?

När man pratar om sökmotorer och sökmotoroptimering (SEO) tänker nog dom flesta på Google. Något som i och för sig inte är särskilt konstigt med tanke på deras överlägsna marknadsandel. Faktum är dock att det finns många alternativa sökmotorer.

Vad är en sökmotor? 

En sökmotor har framförallt två huvudsakliga uppgifter: att indexera webbplatser på internet och presentera de mest relevanta resultaten baserat på användarnas sökfråga. Vill du lära dig mer om Sökmotoroptimering finns det en länk till Wikipedia som förklarar mer.

Varför behöver din webbplats SEO

I Sverige görs det mer än 50 miljoner sökningar på Google. Dagligen Ett antal som dessutom fortsätter att öka för varje dag som går. Ungefär var tredje sökning helt unik, vilket gör att du aktivt behöver arbeta med nya sökord. Sökmotorer är alltså den huvudsakliga källan som de flesta använder för att hitta på nätet, oavsett ifall de letar efter information, tjänster eller produkter.

Det är också detta som gör sökmotorerna så unika – att de ger anpassade resultat till människor som letar efter det du har att erbjuda dem, vilket också brukar kallas för lokal SEO ifall du endast är verksam på en viss ort. Om din webbplats inte indexerats rätt av sökmotorerna så kan din hemsida inte hitta på internet och då missar du många möjligheter att driva besökare till din webbplats.

Vi kan hjälpa dig att få nya besökare till din hemsida

Kontakta oss så får du en offert utan att du binder upp dig till något.

SEO Sökmotoroptimering
Ange din hemsideadress och om det är något speciellt vi ska titta på