Du visar för närvarande Klippan Yllefabrik skippar ansvar och problem genom molnet!

Klippan Yllefabrik skippar ansvar och problem genom molnet!

Flytta din digitala verksamhet till Molnet

Ett företag som börjat flytta sin digitala verksamhet till molnet med NiceCloud är Klippan Yllefabrik. De ser flera fördelar med den nya molntekniken.

Klippan är idag kund hos NiceCloud med sina sajter, klippanyllefabrik.se respektive klippanyllefabrik.com, på svenska respektive engelska.  Dessa är liksom NiceClouds egen sajt baserad på WordPress och WooCommerce, som är en gratis publiceringsplattform, WordPress är överlägset vanligaste på Internet och WooCommerce den vanligaste för e-handel.
Med över 8 000 unika användare per månad och 55 000 sidvisningar är det en mycket lyckad sajt och central i deras marknadsföring. De har en katalog på nätet med många hundra produkter, och även om de idag inte säljer direkt till konsument, kan de med en knapptryckning ordna så att deras återförsäljare kan börja göra sina beställningar över nätet.
NiceClouds partner Shopzines Creative Content har varit behjälpliga med design och migrering av innehåll från gamla sajten.

Byter upp sig steg för steg

Nu har de även sin epost i molnet. De använder Office365 av NiceCloud. Dessutom ska ett par äldre servrar bytas till MicroSoft Azure. Det är Microsofts molnplattform (Windows Server för molnet). Då slipper de ansvaret för drift och underhåll av egna servrar och olika driftstillämpningar som de har idag.
– Vi vill skippa ansvar och problem, säger Petter Magnusson, VD på Klippan Yllefabrik. Han anser att det förut varit för dyrt att outsourca sin IT, men att marknaden nu har mognat och att kostnaderna kommit ner på en mer rimlig nivå.
– Det är mycket som ska fungera. Vi får högre driftsäkerhet och kan nu outsourca även driftansvaret. En annan fördel är flexibiliteten. Man betalar ju bara för det man använder, säger Petter Magnusson.