fbpx
hej@nice-cloud.se - 0760252740
Goggle Chrome kräver kryptering

Goggle Chrome kräver kryptering

GOOGLE CHROME

Världens populäraste webbläsare Google Chrome har meddelat att de från och med i juli i år kommer att flagga alla okrypterade sajter, sajter utan https, som osäkra. Nu måste alla börja med kryptering av sina hemsidor.

Google har länge arbetat med att skapa en säkrare upplevelse på internet för deras användare. Det senaste steget tas nu i januari 2017 när Chrome 56, Googles populära webbläsare, kommer märka upp sajter som hämtar upp känslig information, t.ex. lösenord och betalningsuppgifter, utan SSL-certifikat som osäkra. Detta är en del av Googles långsiktiga plan att märka alla sajter utan SSL-certifiering som osäkra.
Det är knappast någon överraskning att Chrome löper linan ut och i juli börjar flagga alla sajter som inte har https som osäkra.  Chrome 56, som släpptes i januari 2017, varnade för okrypterade sajter som samlade in lösenord eller kreditkortsuppgifter. Chrome 62, som släpptes i oktober 2017, varnade för sajter som det gick att skriva in data på samt alla http sajter som användaren besökte i incognito-läge. Det är logiskt att Chrome nu börjar vara för alla sajter som saknar https.
Nicecloud har sedan länge ett gratis SSL certifikat som alla kunder kan installera på sin hemsida. Ett Certifikat kan kosta från 1 500 kronor om året.
Du som fortfarande har en okrypterad sida riskerar inte bara dina besökares säkerhet och ekonomi, du framstår själv som okunnig och slarvig. Vad är det fö vits att lägga stora summor på hemsidan, och hosting, intrycket är ändå slarvigt.