Drabbad av datorvirus

Oroa dig inte – Vi har verktygen för att skydda dig

Drabbad av datorvirus

Drabbad av datorvirus

Genom att prenumerera på våra tjänster slipper du problem och minimerar risken att bli drabbad av datorvirus.

ESET Nod32 Antivirus

ESET Endpoint Security med spamfilter och brandväggsfunktion passar både små och stora företag. ESET Endpoint Security identifierar hot på flera nivåer och har unik molnteknik som stoppar hot och blockerar alla möjliga angreppsvägar. Fri mix av servrar och klienter ger dig flexibilitet och enkelhet i licenshanteringen med en licens för ert totala behov.

Symantec.Protect.Cloud – SPAM/Antivirus filter för din epost

Symantec.Clouds säkerhet för e–post filtrerar ovälkomna meddelanden och skyddar din e-postlåda mot riktade attacker. Tjänsten har självlärande funktioner och intelligens för att leverera effektiva och säkra e-posttjänster. Kryptering och datasäkerhet hjälper dig att skydda dina känsliga data. Stöder Microsoft Office 365, Google Apps, Microsoft Exchange, och andra eposttjänster som POP, IMAP mm.

Är du redan drabbad av virus ?
Lugn vi hjälper dig att rensa din dator från virus och andra ovälkomna ting.

Givetvis kan vi hjälpa dig att installera din säkerhetsprogramvara.

Kontakta oss via epost info@nice-cloud.se, telefon 0760 25 27 40, så hjälper vi dig.

Vad är datorvirus

Du har säkert läst varningar om att det än en gång har dykt upp något nytt datorvirus som kan hota din dator. Men varför är ett datorvirus egentligen så farligt, och varför måste du hela tiden uppdatera ditt antivirusprogram och alla andra program?

Vi försöker besvara några av frågorna här.

En datorvirus är ett skadligt program som är skapat för att lura sig in i datorn för att utnyttja den på olika sätt.

En av de klassiska formerna av missbruk har varit att viruset ligger i bakgrunden och spionerar efter lösenord och annan känslig information, som det sedan i hemlighet skickar till virusskaparna.

På senare år har det blivit all vanligare med virus i kategorin ransomware eller utpressningsvirus. Sådana virus låser filer på datorn genom att kryptera dem, varvid skaparna kräver en stor lösensumma för att låsa upp filerna igen. Vanligtvis måste lösensumman betalas i den ospårbara digitala kryptovalutan bitcoin. Och även om man betalar lösensumman är det inte säkert att man får tillbaka sina filer igen.

Är du drabbad av datorvirus så kontakta oss så hjälper vi dig.

Nätfiske eller lösenordsfiske, eller phishing (efter engelskans fishing, ’fiske’, antagligen påverkat av stavningen i phreaking som i sin tur är en kombination av Hacking/Cracking och Phone) är en form av social manipulation och en olaglig metod att lura innehavare av bankkonton och andra elektroniska resurser att delge kreditkortsnummer, lösenord eller annan känslig information.

Nätfiske är oftast utformat som ett e-brev som ser ut att komma från en bank eller ett kreditkortsbolag, innehåller en uppmaning att logga in snarast möjligt, och en länk till en falsk webbsida med inloggningsformulär.

Det förekommer försök, framförallt via e-post att få tag på privat information, till exempel kontokortsnummer, bankinformation och lösenord. Dessa e-postmeddelande kan vara mycket välgjorda och i stort verka autentiska. Oftast uppges de komma från ett företags supportavdelning och man anger ofta att det har uppstått något form av problem med kundens konto eller motsvarande och behöver då lösenord etcetera för att kunna åtgärda felet. Detta är ofta riktat till kunder hos internetbanker.

Nätfiskare kan även använda sig av bilder istället för text för att göra det svårare för anti-phishing filter att upptäcka specifik text som ofta används i nätfisk e-post.

Ett sätt att undvika att drabbas av nätfiske kan vara att inte lämna ut uppgifter på detta sätt och att kontrollera med företaget som utger sig för att begära dessa uppgifter om de verkligen gör det. En legitim verksamhet frågar inte efter lösenord via e-post.

Phishingutskick skickas ofta till alla adresser som bedragaren kan komma över, i hopp om att någon ska luras att svara. De utgör därmed i regel också en underkategori för spam.